Recomandari pentru vacanta de Paste

Scris de dragos în DEGUSTĂRI

Anul acesta avem parte de o vacanță de Paște cum n-am mai avut parcă demult. Zilele libere de 1 mai se „leagă” cum nu se poate mai fericit cu zilele de sărbătoare și cei mai norocoși dintre noi se vor bucura de o săptămână întreagă de vacanță. Asta înseamnă că vom avea nenumărate ocazii să petrecem după voia inimii și să degustăm câteva licori minunate alături de cei dragi. Pentru mesele din familie sau pentru petrecerile cu prietenii avem câteva recomandări pe care merită să le luați în seamă:

1.  Cred că n-ar trebui să vă lipsească câteva sticle de vin bun roșu. Fie că vreți să faceți un cadou, fie că le veți bea cu ai voștri ar fi bine să pregătiți o „rezervă specială” acasă. Un vin bun o să vă încălzească pe dinăuntru și o să contribuie din plin la atmosfera de sărbătoare mai ales pentru mesele din familie. Dacă vă plac vinurile demiseci, aromate și prietenoase vă recomand un Carmenere de Chile de la Cono Sur sau un Sable Noble de la Crama Atelier. Dacă le preferați pe cele mai seci, cu buchet elaborat și arome ceva mai sofisticate vă invit să încercați un Shiraz Nederburg, o Fetească neagră de la Artisan, un Chateau veritabil  sau un Montepulciano din Abruzzo absolut special 

2. Tot la capitolul vinuri, pentru petrecerile ceva mai relaxate, puteți să luați în calcul și câteva roseuri care rimează foarte bine cu zielele însorite de primăvară de care sper să avem parte și în vacanța aceasta. De „cursă lungă” sunt deja cunoscutele Corcova, Terra Romana sau Karakter. Ceva mai elaborate sunt Le Poussin Rose, Unico Merlot sau Rosa dei Frati. Nici vinurile albe nu sunt de neglijat mai ales pentru petrecerile în aer liber. Vă recomand câteva mai florale, demiseci: Sable noble alb, White Artisan sau Aligote.

3. Orice petrecere trebuie să înceapă cu un aperitiv. După gust, el poate fi un single malt rafinat cum puteți găsi aici sau un rom din colecția noastră pe care îl puteți bea simplu sau într-un cocktail răcoritor. Mai ales pentru o petrecere în aer liber vă recomand să citiți despre aperitivele de care vă povesteam aici. În tot cazul, din frigider nu ar trebui să vă lipsească niște vinuri spumante pe care le puteți bea simple sau combinate și despre care am povestit pe larg în acest articol.

4. După mesele copioase de Paște vă recomand să vă delectați cu o licoare digestivă. Fie că este vorba de un bitter autentic (Underberg, Brancamenta sau Cynar), de un lichior aromat băut simplu sau cu gheață și lămâie (Amaretto, Zedda Piras sau Limoncello) sau un brandy, un coniac sau un armagnac.